Adax AS ble etablert i november 1948 under navnet Elektro-Mekanisk, og siden etableringen har vært lokalisert med hovedkontor i Svelvik i Vestfold.
Satsningsområdet var ulike elektriske hjelpemidler til hjemmet, og bedriftens første utvikklede produkt var en mer stasjonær kjøkkenmikser. Håndmikser som  ble lansert i 1958, gjorde stor lykke hos forbrukerne og solgte ca. 600.000 eksemplarer. Suksessen med håndmikseren la grunnlaget for bedriftens videre vekst.
For å skape den veksten man ønsket i bedriften ble bredden av produkter utvidet. Adax har produsert det meste av elektriske hjelpemidler til de private forbruker. Ut på markedet har fabrikken sendt hårtørrere, skotørkere, kupe - varmere til biler, luftfuktere og vaffeljern, for å nevne noen av produktene. 

Adax er ikke redd for å tenke nytt. Bedriften innså snart at kjøkkenmaskiner alene ikke kunne gi den ønskede ekspamsjon derfor søkte man etter nye produktområder. Små flyttbare varmeapparater på gulv syntes å få et fremtidig marked. Den første ble lansert i 1958. Derfra var det en naturlig overgang til produksjon av veggovner som kom første gang i 1962. Adax står gjerne i spissen for utviklingen, og var blant de første som leverete veggovner med termostat.

Etter noen år med lave konjunkturer i markedet ble det for Adax minustall i årsresultatet og samtidig kom i en meget kritisk økonomisk situasjon. Adax Fabrikker AS ble kjøpt av Jan Sigurd Otterlei, sønn av den tidligere mangeårige direktør ved Adax Sigur Otterlei. Og 1. januar år 2000 ble Adax AS etablert. Med salge fulgte de tre varemerkene Adax, Norel og Glamox heating.

Siden etableringen har Adax AS vært lokalisert med hovedkontor i Svelvik i Vestfold. ADAX AS er 100% eiet av det norske industrikonsernet Otterlei Group. Produksjonen finner sted i Panevezys i Litauen.

Adax har vært kjent i nesten 70 år og har tildelt to Designerprieser: en i 1968 for den populære gjennomstrømmingsovnen og en i 2008 for "Merket for god design" av Norsk Designråd for Neo ovn.

Mer enn halvparten av Adax sin produksjon går til eksport, og selskapet har betydelige markedsandeler i flere land. 

Adax legger vekt på verdier- og prøver også å praktisere disse. En verdistyring dreier seg om å være. Forutsetningen for at bedirften overlever om ti år, er at den overlever nå.

Varme hilsener fra,

ADAX